Recuperen la Diada de l’Educació Pública amb to reivindicatiu

L’organització proposa actes i la lectura d’un manifest durant el matí de diumenge

La marea groga, símbol ja emblemàtic de la defensa de l’escola pública, tornarà a sortir al carrer, en aquest cas per recuperar la Diada de l’Educació Pública. Així, diferents entitats de la ciutat han organitzat una trobada diumenge al matí amb un triple objectiu: fer-la lúdica, participativa, però sobretot, reivindicativa en el context de retallades de la crisi econòmica. Mataró recuperarà, aquest diumenge al matí al Nou Parc Central, la Diada de l’Educació Pública que s’havia perdut ara fa un parell d’anys.

L’organització vol replantejar aquesta trobada, donant-li un caire reivindicatiu “per ensenyar els valors de l’escola pública, la diversitat amb què treballa, la seva universalitat i la garantia que ofereix quant a cohesió social”. A més a més, els responsables afirmen que “cal entendre com ens perjudiquen les retallades. Necessitem recuperar els recursos per desenvolupar una educació de qualitat”.

A partir de les 11 del matí hi haurà diverses activitats per als nens i nenes i la trobada finalitzarà amb la lectura d’un manifest. La diada la vertebra el Moviment Unitari de la Comunitat Educativa i l’Assemblea Groga amb el suport del MEM, sindicats, AMPAS i l’Ajuntament.