Protestes diàries als jutjats per tres anys seguits de rebaixa de sous

El jutge degà demana als treballadors que no es manifestin dins de l’edifici     

Els Jutjats de Mataró són testimoni cada migdia de les protestes dels funcionaris de justícia que organitzen concentracions diàries contra les retallades de sou que estan patint. Les protestes ja duen setmanes de vigència des que el personal va saber que li havien reduït el sou un 5 per cent amb efectes retroactius, de la mitjana d’uns 1.100 euros a l’any.

 

El malestar dels funcionaris de justícia es justifica en què és la tercera reducció de sou en tres anys i ja els van retallar els emoluments els anys 2010 i 2011. Fa un any es va establir la congelació del sou dels treballadors, però finalment també els hi han rebaixat.

 

El jutge degà es queixaEl jutge degà dels Jutjats Pablo Izquierdo va fer arribar una carta als treballadors instant-los a cessar en les protestes dins de la seu judicial i assegurant que “les pitades i manifestacions suposen l’alteració de l’ordre públic en la seu judicial”. En aquest sentit el jutge degà Pablo Izquierdo assegura que “si la pitada persisteix, donaré instruccions al servei de seguretat perquè requereixin als funcionaris que alteren l’ordre públic a que abandonin l’edifici per efectuar les seves protestes.