El doctor mataroní Ferran A. Rodríguez premiat als Estats Units

Aquest mes de maig es va celebrar a San Francisco (Califòrnia) el 50th Anual Meeting of the American College of Sports Medicine (ACSM). Es tracta d’un congrés extraordinari amb més de cinc mil participants i prop de 2500 comunicacions. En el banquet oficial del congrés es va procedir a l’entrega dels premis de l’ACSM 2003, en els quals es va premiar el Doctor mataroní Ferran A. Rodríguez, metge esportiu amb dos premis. L’International Scholar Award i el Visiting Scholar Award, de mans del president de l’ ACSM, Dr. Edward T. Howley.

Aquests premis, amb una important dotació econòmica permetran al doctor Ferran Rodríguez portar a terme un treball d’investigació sobre els efectes d’un model d’exposició a la hipòxia intermitent en nadadores i corredors d’alt nivell a l’Institute for Exercise and Environmental Medicine, a la Universitat de Texas.

Important estudi
L’estudi d’investigació està subvencionat pel Comitè Olímpic dels Estats Units, l’Institut Australià de l’Esport i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), i s’està portant a terme entre març i setembre a Dallas. El projecte estarà coordinat per un equip internacional liderat pels Doctors Rodríguez i Benjamin Levine (director del IEEM y profesor de la UT Southwestern). El model d’exposició a la càmara hipobàrica, creat a l’INEFC de Barcelona, i que ha estat aplicat ja en nedadors, remers, ciclistes, corredors i triatletes, consisteix en l’ex-posició a nivells d‘altitud simulada d’entre 4.000 i 5.500 metres en una càmara hipobàrica durant tres hores diàries al llarg de quatre setmanes.

Redacció // El Tot Esport