La celebració del Dia de la Música obté un gran èxit de grups i de públic

Per ser sols encara al segon any de la era Arcàdia, qui amb l’ajuda del PMC i el Clap va organitzar totes les actuacions del dia, podem dir que El Dia de la Música a Mataró ha agafat definitivament una volada important i que ha passat a ser el millor aparador que tenen els grups de Mataró per exhibir-se davant un públic que va respondre amb escreix a la crida, omplint els espais on es podia escoltar el que podem anomenar “música de casa”.

1er Non Stop
El dia abans, el Divendres 20, el Clap va celebrar el que era el primer Non Stop que es feia a la sala. Durant vuit hores, un total catorze grups van posar música a les dues sales del Clap que van anar omplint-se paulatinament a mesura que arribava la nit. La festassa es va acabar amb la ja tradicional però sempre sorprenent Jam Session de Rossba Project, que va comptar amb la participació de músics que havien tocat al llarg de la tarda-nit.

Dia de la música
Tornant al Dissabte 21, i també des de les 18h, el que es va viure pel centre de Mataró va ser un autèntic desplegament del que és la música submergida mataronina. Un total de 22 grups van fer les delícies del nombrós públic que passejava dissabte pels carrers vells de la ciutat. El ritme dels canvis i la qualitat dels grups mereixen una nota positiva, doncs la tarda es va fer amena gràcies a la bona predisposició d’aquest underground que va pujar a la superfície en un dia tan assenyalat.

Havent-los escoltats tots, un pot distingir entre dues tendències clares. Per una banda el Punk-Hardcore manté una hegemonia clara entre les preferències de qui toquen música a la nostra ciutat, però el Ragga i la música mestissa van fent-se llocs potser induïts per aquesta Barcelona Bastarda que tenim tant a prop. Els diferents grups van actuar en cinc espais diferents entre les sis de la tarda i les deu de la nit. Un jurat per una banda, i la gent amb el seu vot per Santes, havia de decidir quins eren de tots els grups vistos els que mereixien ser el dia 28 de Juliol al Parc com a actuació de Santes. La votació popular es va saldar amb molta participació i la decisió del Jurat va ser, com no, complexa.

Premi Toni Muñoz
Finalment, el Premi Toni Muñoz, nom d’un mataroní que sempre va estimar la música i sempre la va promoure fins que li van segar la vida, és a dir, el Premi de la votació popular va ser per Reig Bord que curiosament també havia estat l’elegit com a primer premi del Jurat. Aquesta coincidència va fer que el Jurat decidís donar el Primer Premi a De Dónde vienen las Monjas... i el segon a Misión Imposible.

Així doncs aquests seran els tres grups que actuaran per Santes i fan justícia al que es va veure dissabte a tenor dels criteris escaients: qualitat musical, idoneïtat i posada en escena. El concert del dia 28 promet ser un digne continuador de la Cabra Mecánica i serà, per sobre de tot, un homenatge a la varietat Musical. Així, es succeïran les versions de clàssics en castellà de Misión Impossible amb el Punk divertit i innovador dels De Dónde Vienen Las Monjas i tancarà el sempre efectiu Ragga-Rumba dels Reig Bord qui, actuant a la Plaça Santa Anna i precedint uns impressionants Dúmbala Canalla que senzillament van triomfar, van posar el colofó al Dia de la Música.

Cugat Comas // Freqüència Iluro