La nit de Reis

"Els Reis Mags d’Orient tenen prop de 2000 anys d’antiguitat..."

La mainada de Mataró passa tot l’any esperant un del moments més especials de l’any: la nit de Reis. I una de les tradicions més especials relacionades amb l’arribada de ses majestats és, com mostra la imatge  cedida per Llúcia Zapater, el moment d’anar a donar la carta. Seure a la falda dels Reis Mags per demanar aquell joc que s’ha volgut tot l’any i que s’espera rebre el matí del dia 6.

Els Reis Mags d’Orient tenen prop de 2000 anys d’antiguitat. Sempre porten regals a tot arreu, però no sempre han estat tres. A més, sa Majestat Baltasar no va ser negre fins el segle XVI. La tecnologia omple, cada any més, les cartes als Reis Mags que escriuen els nens i nenes. Així, aquest 2012 l’iPad és el més demanat: el 44 per cent dels nens d’entre 6 i 12 anys el desitgen.

Jocs reunits ‘virtuals’Però això no vol dir que hagi canviat el gust pels jocs tradicionals. Aquest dispositiu té moltes aplicacions i és, en definitiva, uns “jocs reunits”. Els ordinadors, les consoles i els telèfons mòbils encapçalen, també, la llista dels productes més demanats. Però fins el matí del dia de Reis els menuts no poden saber si tindran aquests regals o si hauran de fer més bondat l’any vinent per aconseguir-los.