El projecte Zona Intrusa porta l’art contemporani als instituts de la ciutat

Vuit centres de la ciutat participen de la iniciativa


Apropar l’art contemporani als joves estudiants de la ciutat. Aquesta és la idea bàsica que hi ha darrere Zona Intrusa 2, un projecte en el qual participen diversos centres de la ciutat per segona any. En concret el nombre d’instituts sumats a la proposta augmenta de 5 a 8.

Una unitat mòbilD’aquesta manera, del 29 de setembre al 28 de novembre, una unitat mòbil visitarà tots els centres educatius. Al seu interior hi ha una aproximació a l'obra d'Antoni Tàpies i a la de l'artista emergent Efrén Álvarez. A banda de l'obra d'aquests dos creadors, Zona Intrusa 2 incorpora dues experiències: les "Mary Sue" que és un gènere literari transgressor derivat dels relats de ficció que es fonamenten en un univers narratiu ja existent en el qual el jove s'introdueix al relat per canviar el fil argumental; i l'"Aulabierta" que és una experiència d'acció i investigació sorgida de la iniciativa d'estudiants de Belles Arts de la Universitat de Granada. Aquesta aula és un espai on es fan activitats formatives proposades pels mateixos joves.

Ensenyament previ als professorsL'arribada d'aquest mòdul prefabricat als centres és la segona part d'aquest projecte educatiu i artístic que va a càrrec d'Oriol Fontdevila i La Fundició. Anteriorment, s'ha portat a terme un taller de treball i taules de discussió en el marc de l'Escola d'Estiu del Maresme on hi van participar els artistes del projecte i professors dels centres educatius. Aquests darrers també han rebut el material necessari per treballar a classe i que els alumnes puguin visitar el mòdul amb coneixements previs. Per últim, l'Espai f acollirà durant el febrer de 2009 una exposició amb tot el material sorgit del projecte Zona Intrusa 2 amb les activitats i reflexions treballades pels alumnes al voltant del fet artístic. En la present edició hi participen els Instituts d’Estudis Secundaris (IES) de l’Escola Pia Santa Anna, el GEM, FRETA, Josep Puig i Cadafalch, Thos i Codina, Pla d’en Boet, Alexandre Satorras i Miquel Biada. El projecte Zona Intrusa compta, també, amb la participació de l’Institut Municipal d’Acció Cultural.