Maimí i la Secretaria de Política Lingüstica enfrontats pels cursos de català

La Secretaria de Política Lingüística nega les acusacions de manca de places en els seus cursos de català a la comarca que el diputat de Convergència i Unió (CiU) pel Maresme, Benet Maimí, ha denuciat aquesta setmana.

Segons el diputat de Convergència i Unió (CiU) pel Maresme, Benet Maimí, per segon any consecutiu, unes 300 persones, la majoria immigrants, es quedaran sense poder apredre català amb els cursos a la comarca del Maresme que gestiona el Consorci de Normalització Lingüística del Maresme (CNLM), presidit per Francesc Teixidó (ERC). Maimí és molt crític amb la Direcció General de Política Lingüística que, juntament amb els ajuntaments de la comarca, subvenciona part dels cursos de català, ja que, segons ell, això impedeix als nouvinguts accedir a una eina indispensable per a la integració.

Des de la Secretaria de Política Lingüística, però, es considera  "impossible" que 300 immigrants es quedin sense plaça per als cursos de català. A més, afegeixen que la matriculació està oberta fins divendres 19, de manera que creuen que és "agosarat" treure conclusions sobre els cursos. Així mateix, les mateixes fonts neguen que, com diu CiU, l'any passat centenars de persones també s'haguessin quedat sense poder estudiar català.