Cara a Cara: Nou lloc de treball de Cernuda

Ajuntament i oposició no estan d'acord amb la resolució del cas "Cernuda"

En aquest cara a cara contrastem les visions diferents que tenen del nou lloc de treball de l'excap de policia, Giménez Cernuda, l'alcalde de la ciutat Joan Antoni Baron i el president de Convergència i Unió a Mataró, Joan Mora.

‘Cernuda ha contribuït a donar prestigi a la Policia Local’

Segons l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, l’ex cap de la policia local, Joan Francesc Giménez Cernuda patirà una suspensió d’un any tant pel que fa a les seves funcions com pel que respecta al seu sou. La decisió, que és força mínima en comparació al que podia passar després dels fets, és segons Baron el resultat d’una valoració prèvia de la carrera de Cernuda. Així, s’ha valorat l’intatxable expedient que fins ara havia portat l’excap de la Policia Local. “Ha contribuït amb la seva dedicació i professionalitat a donar prestigi a la Policia Local de Mataró”, s’ha explicat des de l’Ajuntament.Un currículum sense sancions i diverses condecoracionsA més, segons ha explicat l’Ajuntament, Cernuda ha estat condecorat en diverses ocasions per diferents institucions i administracions. A més, el fet que en tot aquest temps no hagi estat mai sancionat anteriorment per faltes disciplinàries és també un factor que alleugera la sanció. Finalment, també s’ha tingut en compte que els fets ocorreguts no han pertorbat la prestació del Servei de la Policia Local. Per tot això s’ha considerat imposar-li una sanció per falta molt greu comesa en el seu grau mínim. 

Joan Antoni Baron, alcalde de Mataró

 És injustificable crear una plaça de la qual no se n’havia parlat mai’

El president de CIU a Mataró, Joan Mora, considera “escandalosa i inacceptable la creació a mida d’una nova plaça” per l’excap de la Policia Local. Segons el partit, és una plaça “totalment innecessària i que anualment costarà més de 60.000  euros€ als ciutadans de Mataró”.  Des de CiU, es considera injustificada la pressa per trobar un lloc al qual es pugui reincorporar el Sr. Giménez Cernuda, atès que les necessitats de l’administració municipal d’aquí a set mesos poden ser unes altres. A més, denuncien que “és injustificable crear una plaça, de la qual no se n’havia parlat mai fins ara de la seva necessitat”.Suport amb uns límitsDes del partit es vol remarcar que sempre s’ha donat suport al govern en l’afer de Cernuda, però que “encara acceptant que l’ajuntament té l’obligació de readmetre, per la seva qualitat de funcionari, l’excap de Policia”, el lloc és injustificat. Segons CIU, l’acord està mancat “absolutament de transparència i a més, suposa un altre cas semblant als dels exregidors, Pilar Gonzàlez i Arcadi Vilert,  dos altres llocs de treball, segons ells no justificats.

Joan Mora, president de CIU a Mataró