Tot Cara a cara: Caga Tió o Pare Noël

Els nens d’una escola de la ciutat responen

Veure el Cara a cara en PDF 

‘Ens agrada més perquè el veiem i li podem donar menjar’

A la sortida d’una escola preguntem als nens per les seves preferències i l’opinió és gairebé unànime: la gran majoria prefereixen el caga tió. “Ens agrada més el caga tió perquè el veiem i li podem donar menjar” expliquen l’Esteve i en Jaume, dos germans que es mostren molt ferms en la seva decisió i expliquen com el Pare Noël no passa per casa seva. “Amb el Pare Noël t’aixeques i ja està, en canvi, amb el tió és més divertit perquè ho fem a casa els avis tots junts” explica en Josep, que diu content que ell fa el tió dues vegades, una a casa d’uns avis i l’altra a casa dels altres. “A més, és d’aquí” ens diu content en Josep.

L’Adrià és el més petit de tots, i per casa seva té la sort que hi passen tant el Pare Noël com el caga tió. Però ell té molt clar que el seu preferit és el segon. “M’agrada més perquè anem a casa de la iaia i cantem i el fem cagar tots junts” explica l’Adrià, que ens diu a l’orella que creu que aquest any el caga tió li portarà una bateria.

‘Porta barba, i la barba blanca m’agrada molt’

Davant de l’escola on preguntem, en Guillem és l’únic qui defensa al Pare Noël. Tot i que ell celebra les dues coses, a aquest nen de 7 anys, li agrada més el Pare Noël. “M’agrada pel barret que té i perquè porta un vestit de color vermell, que és el meu color preferit” explica, sent molt conscient que no vol desmerèixer el caga tió, que també té a casa seva i que celebra cada Nadal.

A més, creu que el Pare Noël és més divertit perquè té l’aparença d’un avi. “Porta barba, i la barba blanca m’agrada molt”.En Guillem vol aclarir que aquesta preferència no té res a veure amb la quantitat de regals que rep d’un i de l’altre. “El caga tió me’n porta tres i el Pare Noël també” ens dius però troba “que el Pare Noël és més maco”.   

A ell li preguntem si sap quines són les preferències dels seus amics de l’escola i ens diuen que normalment no en parlen, que no sap que en pensen i que no li sap greu ser un dels pocs defensors del Pare Noël de la seva classe.