Cara a Cara: Megafonia a la platja

El govern municipal i la CUP tenen opinions enfrontades davant la instal·lació de megafonia a la platja

MESURES MÉS EFICIENTS

‘El sistema de megafonia s’ha convertit en un element de contaminació acústica’

Durant el mes de juny han entrat en funcionament els sistemes de megafonia instal·lats a les platges per l’Ajuntament de Mataró. Aquests ginys comuniquen de forma periòdica alertes del servei de vigilància i sobre l’estat de la mar. Segons el grup municipal de la Cup, el sistema de megafonia instal·lat per l’Ajuntament a la platja de Mataró s’ha convertit en un factor de contaminació acústica “que afecta negativament els banyistes i els habitants dels carrers propers a mar”. Per aquesta raó, el partit va presentar al passat ple de juliol un manifest tot demanant a l’equip de govern que “prengui consciència del perjudici que això causa a la ciutadania i hi posi solució”.

El grup va fer diverses preguntes durant la sessió: “Quin és el nivell de contaminació real? Per què es va optar per un sistema d’informació que, com s’està demostrant, genera soroll i molèsties? Quines mesures es pensen adoptar per eliminar les molèsties que ocasionen els aparells de megafonia de les platges? Segons el regidor Safont-Tria hi han hagut diverses causes dels afectats i per això “s’hauria d’optar per un nou sistema com per exemple, l’utilitzat al Club Nàutic, que tot i arribar a totes les instal·lacions no afecta als entorns”.

Xavier Safont Tria, regidor de la CUP

UN AUGMENT DE SEGURETAT

‘El sistema permet alertar en qualsevol moment del perill’

Segons paraules del regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Mataró, el sistema de megafonia instal·lat a la platja és una millora a les platges mataronines que contribueix a augmentar la seguretat de les platges a partir dels seus avisos als banyistes. El sistema permet alertar en qualsevol moment de si hi ha perill, de  l’estat de la mar, del tipus de bandera que oneja, etc. Per tant, segons Batista, la instal·lació és una millora substancial que té com a única finalitat millorar la seguretat a les platges mataronines. Per això, i en resposta del grup de la Cup, el govern va afirmar durant el ple que des del govern no es duria a terme cap mena de modificació per disminuir la contaminació acústica ja que el sistema és necessari.

La instal·lació de megafonia actua  coordinadament amb els serveis de vigilància, socorrisme i salvament de les platges de la ciutat, per tal realitzar comunicacions relatives a la qualitat i l’estat de l’aigua. A més a més, el servei es complementa de  la vigilància ordinària que du a terme la Policia Local, des del 10 de maig fins el 21 de setembre i que consisteix en 5 policies.

Oriol Batista, Conseller Delegat de la Via Pública