El Clap es posa exòtic avui amb Qbamba

És un projecte català que fusiona música i dansa en un directe únic amb accent africà

  • Divendres, 09 Novembre 2007 13:12

Aquest cap de setmana no hi ha concert del cicle ‘My Generation’ que s’aparca durant set dies de treva per deixar lloc a músiques d’arrel, tan presents altres mesos de l’any però que ara no es deixaven veure des del passat festival Cruïlla. El punt exòtic el posarà avui divendres el grup Qbamba, i encara quedarà setmana per més picantor.

Qbamba és un projecte que ofereix un espectacle de música i dansa on es bar-regen els ritmes africans amb el funk, l’afrobeat, les ressonàncies flamenques i els ritmes jazzístics.Projecte català però amb accents de tot arreuEl grup va néixer a Barcelona l’any 2000 i tres anys més tard van treure el primer disc. Ara presenten el segon treball, que duu per nom ‘No kana muri gossi’. Del gravat al directe, però, es passa per una diferència clau, a Qbamba no només hi ha música, hi ha dansa i de la bona. Ritmes africans ballats amb la càlida dansa de l’oest del continent negre.

El directe de Qbamba passa per diverses atmòsferes des dels moments més enèrgics i frenètics, passant per estones més tranquil·les i meditatives fins a moments rítmicament festius. De tot i per a tots els gustos: Qbamba avui al Clap.