La FAVM ofereix una aproximació al Pròxim Orient

Es tracta de dues jornades per reflexionar sobre l’evolució històrica de la zona, la situació actual i els seus conflictes

La Federació de Veïns de Mataró vol oferir a tots els mataronins l’oportunitat d’acostar-se al Pròxim Orient a través d’unes jornades taller. La seva evolució històrica i una especial atenció en el conflicte palestí seran els dos eixos centrals de les jornades. Aquest apropament al Pròxim Orient es farà els dimarts 9 i 16 d’octubre.

El primer dia, la classe farà una aproximació històrica de la zona, des de l’Imperi Otomà fins als conflictes més recents. En la segona jornada, se centrarà en la situació de palestina, posant especial atenció en els refugiats, l’organització política dels palestins i les diferències entre Fatah i Hamàs. El curset es clourà amb la projecció d’un documental i un debat posterior.

Malgrat que el curset no començarà fins el mes d’octubre, tothom qui ho vulgui ja pot matricular-se a les jornades posant-se en contacte amb la FAVM. Les places són limitades. Malgrat que les jornades no són gratuïtes, el preu és gairebé simbòlic: 5 euros pels no socis i 3 pels qui si ho són. El curset ha estat organitzat per la FAVM conjuntament amb Sodepau i amb el suport de l’ajuntament de la ciutat i la Diputació de Barcelona.