Les empreses del sector TIC no troben professionals

L’economia del sector ha millorat i les empreses aposten per la inversió

L’economia en el sector de les TIC ha millorat després d’anys d’una certa aturada i les empreses tornen a invertir en noves tecnologies com a valor afegit necessari per a ser competitives. Malgrat això, els empresaris tenen problemes per trobar personal qualificat. Aquestes són les conclusions a que es va arribar en el Fòrum del Treball de la Politècnica de Mataró que es va celebrar el passat dimecres dia 17 de maig.

L’últim informe de l’Observatori Europeu de Tecnologies de la Informació (EITO), al 2005, indica que la demanda de productes i serveis informàtics va créixer a Espanya un 6,8%. Per altra banda, l’informe Infoempleo –elaborat per Círculo de Progreso– assenyala que després de comercials, els llocs de treball que més s’ofereixen són els relacionats amb la producció (enginyers, bàsicament). El mateix estudi destaca que després de quatre anys de retrocés es recupera la demanada d’informàtics.

Pel que fa a la formació, les 18 empreses i entitats participants al fòrum van assenyalar que els titulats continuen tenint algunes mancances importants en el moment d’incorporar-se al mercat. El coneixement de l’anglès continua sent el problema més greu, un fet que les empreses intenten solucionar amb la formació interna. Un altre fet destacable és que l’oferta de treball en el sector supera la demanda, com així ho corrobora la Politècnica observant les dades de la seva borsa de treball. Així mateix, segons la Comissaria Europea per la Societat de la Informació, Viviane Reding, Europa necessitarà 615.000 tècnics i enginyers al 2008.