L’Informe de Conjuntura Socioeconòmica indica una millora en l’economia de Mataró

Puja el nombre d’assalariats, el dinamisme demogràfic i el sector de la construcció

El servei d’Estudis i Planificació de l’Ajuntament ha presentat l’Informe de Conjuntura Socioeconòmica de Mataró, on s’analitza el conjunt d’indicadors socials i econòmics que fan referència a la ciutat fins al tercer trimestre de 2005. L’evolució demogràfica continua sent la variable amb un major dinamisme a la ciutat, ja que el nombre d’habitants està experimentant un creixement important. Les dades diuen que a finals de 2005, la població de Mataró s’apropava als 119.000 habitants, el que representa un creixement de 2.230 persones aproximadament.

La construcció continua creixent
El nombre d’assalariats que treballen a la construcció és de 3.067 persones, un 10’4% més que un any abans. Els autònoms han crescut un 8’8% i les empreses un 7’4 respecte les dades de l’any anterior. La construcció d’habitatges també s’evidencia en l’increment, ja que entre
el mes d’octubre de 2004 i setembre de 2005 s’han començat a construir 1.483 habitatges, un 5’5 més que l’any passat.

El sector del tèxtil i la confecció continua acaparant la major part de pèrdua d’assalariats, ja que entre setembre de 2004 i de 2005 ha perdut 628 assalariats, això suposa un descendiment del 13%. Del sector de serveis, les activitats sanitàries i veterinàries i l’hosteleria, en canvi, són els sectors amb un augment més important d’assalariats, que sumant el sector de la construcció suposa un augment de tots tres sectors de 755 assalariats, cosa que fa que la xifra es compensi amb la pèrdua d’assalariats de l’indústria tèxtil.