400 euros d'ajut retornable pels afectats per ERO i ERTO

L'Ajuntament de Mataró preveu destinar 300.000€ a avançar prestacions econòmiques a les persones afectades, empadronades a Mataró, que no hagin cobrat les prestacions

Especials 2017/2020, ajuntament de Mataró

L’Ajuntament de Mataró destinarà 300.000€ a avançar prestacions econòmiques a persones afectades per expedients de regulació d’ocupació (ERO) i expedients de regulació d’ocupació temporals (ERTO) que encara no hagin percebut cap prestació d’atur o subsidi tramitat al Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE). La voluntat de l'Ajuntament és "garantir que les persones empadronades a la ciutat que es trobin en aquesta situació degut a la pandèmia de coronavirus, es dotin de la liquiditat suficient per fer front a despeses bàsiques de forma transitòria fins a la seva reincorporació activa al mercat laboral".

L’ajut retornable consistirà en un pagament únic de 400 € que es farà efectiu mitjançant transferència bancària i en tipologia de préstec sense interessos. Hi podran optar les persones empadronades a la ciutat que, en el moment de presentar la sol·licitud, no hagin rebut l’ingrés de la prestació d’atur o subsidi.

Les persones que sol·licitin i esdevinguin beneficiàries d’aquest ajut retornable hauran de procedir al seu retorn en dos terminis: el primer termini el 30 de setembre i, el segon, el 31 d’octubre.

Com sol·licitar l’ajut retornable

El termini de presentació de les sol·licituds s’iniciarà aquest dimarts 5 de maig –l’endemà de la publicació d’aquestes bases al Butlletí Oficial de la Província (BOPB)– i s’allargarà fins al 12 de juny de 2020.

La sol·licitud s'haurà de presentar per via telemàtica a través de la Seu Electrònica mitjançant el model d'instància normalitzat.

Aquelles persones que no disposin d’identificació electrònica hauran de contactar amb el Servei d’Atenció Ciutadana a través del telèfon gratuït 010.