No us perdeu el MESS!

Enguany la Setmana de l’Economia Social i Solidària de Mataró evoluciona convertint-se en un mes ple d'activitats i actes

  • Laia Mulà
  • Dimarts, 29 Maig 2018 10:20

Setmana cooperatives

Arriba la tercera edició de les jornades de visibilització de l’economia social i solidària (ESS) a Mataró, una iniciativa que enguany creix i evoluciona cap al MESS!, el Mes de l’Economia Social i Solidària de Mataró. Enguany els organitzadors es proposen esponjar els actes durant tot el mes de juny i ampliar-ne la programació perquè consideren que hi ha suficients iniciatives per omplir tot el mes. Començarà amb una xerrada el dissabte 2 de juny al matí i acabarà el dissabte 30 de juny al matí amb l’Escola d’Estiu de la XES per aprendre a cooperar, una activitat que tindrà lloc al Cafè de Mar. Totes les activitats són obertes al públic i gratuïtes.

La programació

La plaça de la Muralla acollirà la inauguració del Mes de l’Economia Social i Solidària de Mataró amb una taula rodona sobre Municipalisme i economia social i solidària. Serà el dissabte 2 de juny a les 11h del matí.

Alguns del actes destacats d’aquest mes són la taula rodona: vides dignes en cases dignes, el divendres 8 de juny a les 19h del vespre; una xerrada titulada Com comuniquem la nostra entitat? on abordaran la perspectiva de gènere a la comunicació amb l’Esberla, el dimarts 12 de juny a les 17h; una xerrada per aprendre a gestionar el cooperativisme a les entitats a càrrec de Fil i agulla el dimarts 19 de juny; i el treball d’estratègies de finançament dins les ESS el divendres 29 de juny.

L’acte estrella arriba amb una tarda sobre consum responsable amb la Fira d’Entitats de l’Economia Social i Solidària, el dissabte 16 de juny a les 17h a la plaça Santa Anna. Els expositors que vulguin participar-hi no hauran de pagar cap taxa i es poden inscriure a través d’un formulari a la web de la iniciativa.

Els espais

Hi ha diversos indrets de la ciutat que acolliran el MESS! com, per exemple, el Consell Comarcal del Maresme, el Centre Cívic de Rocafonda, el del Pla d’en Boet i el Cafè de Mar, entre altres.