Aprovada una modificació pressupostària per pagar indemnitzacions pendents

L'Ajuntament destinarà 719.000 a PUMSA per compensar una propietària del sector del Corte Inglés i realitzarà noves inversions per valor de 781.000 euros

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 10 Octubre 2016 00:00

Juan Carlos Jerez

El Ple va aprovar aquest dijous una modificació del pressupost municipal que permet refinançar diverses partides per un valor total de 2,3 milions d’euros quan falten només tres mesos per acabar l’exercici del 2016. El gruix d’aquesta xifra es destinarà a tres grans partides: a compensar una propietària del sector Corte Inglés mitjançant la compra de tres locals a la Ronda Barceló per part de PUMSA, a la indemnització a l’empresa Nuscamps per la concessió del centre d’esports El Sorrall i per últim, a noves inversions previstes en el Pla d’Actuació Municipal que, o bé no tenien dotació econòmica, o estaven infrafinançades.

La modificació aprovada afecta prop d’uns 10 milions d’euros del pressupost que es va aprovar ara fa només mig any, al mes d’abril, però només 2,3 milions d’euros són “diners nous” que s’injectaran a partides concretes.

1,5 milions d'euros provinents del Ministeri

D’aquests més de dos milions d’euros, un milió i mig arriben del Fondo de Impulso Económico, una línia de crèdit del Ministeri d’Hisenda, que servirà, entre altres, per fer efectiva la permuta d’un local expropiat per un altre de similar a una de les últimes propietàries del sector del Corte Inglés.

L’acord, que es va signar el 2009 i vencia a finals del 2017, obligava PUMSA a compensar la propietària abans de la data si no volia fer front a una penalització d’un milió i mig d’euros. Per evitar-ho, PUMSA posarà a disposició de la propietària tres locals que sumen uns 500 metres quadrats i que estan valorats en 719.000 euros i que injectarà l'Ajuntament a l'empresa municipal.

Els 781.000 euros restants que provenen d’aquesta línia de préstec es destinaran a noves inversions incloses al PAM que fins ara no tenien finançament o estaven infrafinançades. És el cas, per exemple, de les actuacions de Can Civit, l’adequació de l’Espai Jove de Cerdanyola, del Casal de la Gent Gran de La Llàntia o la millora de l’enllumenat i l’espai públic.

Indemnització per a la concessionària d'El Sorrall

Per una altra banda, l’Ajuntament ha aconseguit disposar de 805.000 euros més que provenen d’estalvi d’interessos de préstecs que té el consistori, que serviran, en aquest cas, per pagar íntegrament l'acord d'indemnització de l'empresa Nuscamps, xifrat en 503.000 euros i que serveix per compensar la no cessió per part de l'Ajuntament d'uns terrenys per a la construcció d'equipaments esportius a la zona del Sorrall.

Així mateix, els 300.000 euros que resten aniran destinats a atendre necessitats no contemplades en el pressupost aprovat a l’abril com accions de neteja viària, recollida de brossa o neteja de platges.