Baiget: "La meitat de pimes afectades són catalanes"

El Conseller d'Empresa carrega contra la reforma de l'impost de societats aprovada pel Consell de Ministres

  • Redacció-ACN // Foto: cedida
  • Dilluns, 10 Octubre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, JOrdi Baiget
El Govern "qüestiona l'oportunitat" de la reforma de l'impost de societats que ha aprovat el consell de ministres i que eleva fins al 23% la retenció dels pagaments a compte a unes 9.000 empreses que facturen més de 10 milions d'euros, segons ha manifestat el titular d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

El conseller ha assegurat que la meitat de les 9.000 empreses "perjudicades" pel canvi de tributació són catalanes i veuran limitada la tresoreria i la competitivitat. Baiget, després de recordar que el decret s'ha d'aplicar aquest 20 d'octubre, ha anunciat que el Departament estudia si un govern en funcions pot aprovar un decret llei que la seva aplicació implica una modificació de les normes tributàries en el mateix exercici.

Jordi Baiget ha explicat que la decisió suposa obligar a les pimes a fer "un préstec sense cost" a l'Estat, que podrà recaptar fins a 8.000 milions d'euros addicionals. El titular del Departament ha denunciat que aquests diners addicionals no es destinaran a polítiques de millora de la competitivitat de les empreses ni a actuacions per millorar l'atenció de l'Estat del Benestar sinó que únicament són recursos per reduir el dèficit públic.

El conseller també ha explicat que el conjunt del teixit empresarial català pot veure afectada la seva tresoreria i per tant la seva competitivitat i que com qualsevol decret llei aprovat pel govern espanyol ha de ser ratificat en votació pel Congrés dels Diputats i per tant ha manifestat el seu desig que no sigui ratificat pels diputats.