Mas emplaça la indústria catalana a innovar i exportar

El president de la Generalitat visita l’empresa tèxtil Massana

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 20 abril 2015 11:24

Artur Mas

El president de la Generalitat, Artur Mas, avisava divendres -durant una visita a l'empresa tèxtil Massana de Mataró- a les empreses catalanes que "el món és el nostre mercat natural". Mas va afegir que Catalunya ha d'aspirar a estar "entre els millors països d'Europa" a partir d'una indústria amb capacitat de "posar-se al dia, innovar i exportar".

El president va explicar que hi ha una part de la indústria tèxtil catalana que "està viva i que s'ha modernitzat". "Fins i tot hi ha grans arques catalanes que es passegen arreu del món", va subratllar. "El futur de Catalunya és "econòmic i industrial, i no només turístic i comercial", va afegir. "Els millors països d'Europa són de tradició i vocació industrial, i tenen una indústria capaç de posar-se al dia, innovar i exportar; Catalunya ha d'aspirar a ser un d'aquests països", va recalcar. Mas va posar de referent l'empresa Massana i la seva vocació d'internacionalització per fer entendre que "el món és el nostre mercat natural".

Massana

Massana va ser fundada l'any 1958 a Mataró per Miquel Massana, qui va acompanyar el president en el recorregut per la fàbrica. Miquel Massana fill, actualment al capdavant de l'empresa, va dir -visiblement emocionat- que la visita del president de Catalunya és "el tribut més gran que poden rebre els meus pares".

Massana està especialitzada en roba 'homewear' i pijames. L'empresa compta amb 75 empleats, 70 agents comercials i uns 150 llocs de treball indirectes. El 72% del negoci està en l'estat espanyol, el 20% en països de la CEE i el 8% restant en països de la resta del món. Massana, amb 4.000 clients arreu del món, exporta a Rússia, Canadà, Hong Kong, Mèxic, Líban, Aràbia Saudí, Kuwait, Estats Units, Perú Xile i Corea.

Abans d'especialitzar-se en roba 'homewear', Massana va ser coneguda durant els anys 80 pels "xandalls" i per la roba d'esport. En aquella època, la marca vestia equips com el RCD Espanyol, el Joventut de Badalona o el Centre d'Esports Sabadell.