177 aturats menys en el millor novembre de l'última dècada

La taxa segueix per sobre del 20 per cent tot i disminuir

  • Redacció
  • Dijous, 04 Desembre 2014 12:30

Maresme 2014/2015, atur maresme

Bones notícies per l’ocupació mataronina que ha baixat més el nombre d’aturats que en cap altre novembre de la darrera dècada. 177 mataronins van trobar feina en un penúltim mes de l’any en què, per exemple, l’any passat havien perdut la feina 42 persones. La rebaixa és de l’1,31 per cent respecte del mes d’octubre i deixa la taxa d’atur mataronina encara clamorosament alta i per sobre d’un 20 per cent que es resisteix insistentment. En termes de comparació interanual, la rebaixa a finals de novembre de 2014 comparat amb un any enrere és substancial. Hi ha 1.187 aturats menys a Mataró que un any enrere, una disminució del 8,17 per cent.

La tendència a la baixa de la desocupació no és excepcional de la ciutat, sinó que s’emmarca en un novembre benèvol amb l’ocupació. Sí que ha baixat de forma més forta a Mataró, amb un 1,31 per cent, que a nivell català amb un 0,93, maresmenc amb un 0,65 o espanyol amb un 0,32 per cent. Les variacions interanuals es mantenen en xifres similars entre el 8 i el 9 per cent. Una tendència lenta per clarament favorable a l’ocupació en comparació amb un any enrere.

Amb tot i en una classificació de la qual difícilment cap ciutat descavalcarà Mataró, la capital del Maresme segueix sent el municipi de més de 50.000 habitants amb una taxa de desocupats més alta de Catalunya. Santa Coloma de Gramenet i Terrassa, les següents ciutats, tenen un ritme a la baixa més fort que Mataró.