La reindustrialització del tèxtil crea prop de 1.000 llocs de treball en tres anys

El sector passa d'ocupar 13% de la població mataronina el 2010 al 17% el 2014

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 15 Setembre 2014 11:38

El Tot 2013, gestoria lluis, la industria textil vol tornar

Les empreses tèxtils de Mataró han creat prop d'un miler de nous llocs de treball en els darrers tres anys. El regidor de Promoció Econòmica i vicepresident de l'Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees (ACTE), Miquel Rey, explica que el programa de reindustrialització està ajudant a mantenir viu un sector que ja ocupa un 17% de la població mataronina, respecte el 13% d'ocupació que representava el 2010.

Rey afirma que malgrat la davallada d'empreses i tallers tèxtils de les últimes dècades -aquest sector ocupava el 45% dels mataronins l'any 1980-, la ciutat manté el seu potencial gràcies a la incorporació de nova tecnologia, la internacionalització de les empreses i la sostenibilitat. Rey destaca l'èxit d'algunes accions dutes a terme en els darrers mesos, com la plataforma Cooperatextil de Mataró. Aquesta eina està pensada per donar visibilitat a la indústria tèxtil amb l'objectiu final de generar més comandes i des de la seva posada en marxa, a principis de 2013, ha tingut 2.000 visites.

La plataforma Cooperatextil continua en constant evolució i des de Mataró es treballa ara amb la resta de ciutats catalanes sòcies de l'ACTE -Igualada, Sabadell i Terrassa- per poder compartir aquesta eina i que esdevingui un referent on les marques puguin trobar tots els proveïdors que formen la cadena de valor del tèxtil de proximitat a Catalunya.

Formació

D'altra banda, el pròxim curs escolar es manté la formació dual en confecció i moda a l'escola de teixits de Canet de Mar. També es preveu a l'octubre una trobada anual de l'ACTE on es posaran les bases per planificar els pròxims anys en el sector.