Després del MOW, rebaixes: optimisme entre els botiguers

Bones perspectives entre els comerços, que apunten a un creixement de vendes

  • Redacció
  • Dimecres, 02 Juliol 2014 16:06

Rebaixes

Els botiguers de Mataró han viscut els darrers dies a cavall d’una efervescència comercial que no per buscada i calculada, deixa de ser notòria. Dimarts, puntualment, començaven les rebaixes d’estiu però a la ciutat es podria dir que, sense obrir diumenge passat, les rebaixes van ser el final d’un pont comercial que va començar divendres amb la ‘Shopping Night’ i s’allargava dissabte amb el MOW, el Mataró Opportunity Weekend. L’inici de les rebaixes a mitja setmana mantenia la pulsió botiguera fins que aquest diumenge molts establiments obriran aprofitant que és festiu d’obertura.
Tot plegat una concentració de cites en pocs dies, durant els quals tot el que seria l’ecosistema comercial del centre de Mataró respirava optimisme. Optimisme amb precaució, però optimisme. I això ja és molt.

MOW

La Presidenta de la Unió de Botiguers Teresa Robert valora positivament el canvi d’un dels actes estrella del MOW, la ’Shopping Night’ que va emigrar de dissabte a divendres. “Per primera vegada es va fer en divendres com a tret de sortida del MOW, hi va haver molta participació tant per part del comerç com del públic, diria que va ser un bon divendres i ens dóna la visió de què el comerç mataroní és viu i actiu”. En paral·lel a l’obertura fora d’horaris i en sessió nocturna de la pràctica majoria de les botigues, altres actors se sumaven a la festa. Restaurants amb menús i ofertes especials, concerts darrere l’Ajuntament, exhibicions diverses, com per exemple la zumba o l’ornamentació d’artèries com el Carrer de Barcelona. Una botiguera assegurava que “hi ha més ambient que no pas vendes, però l’ambient ja fa perquè la gent passeja i acaba mirant el que potser després es compraran per rebaixes”.

Mow

Confiança en les rebaixes

Els botiguers afronten les rebaixes amb ‘’gran optimisme’’ perquè ‘’veuen la sortida del túnel’’ i observen ‘’un canvi de conducta del consumidor’’ com no s’havia vist en els últims anys de crisi, segons explicaven Miguel Àngel Fraile i Antoni Furest, secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya i president del gremi de Comerç Tèxtil, respectivament. L’entorn de bonança fa que les previsions siguin de creixement de vendes per primera vegada en els últims sis anys de crisi. El creixement ‘’espectacular’’ de vendes en el que va d’any, fa que les rebaixes de sortida se situïn entre el 30% i el 50%, uns descomptes menys agressius que el 70 per cent de les últimes temporades.
Aquesta és una campanya que apunta que es registrarà per primera vegada en set anys un repunt de les vendes. Les previsions estan en un augment entre el 2 i el 4 per cent L’última temporada del 2013 es va tancar amb un descens de vendes entre el 5 i els 10 per cen