Mataró llança un web per captar la producció tèxtil deslocalitzada anys enrere

El sector preveu un "futur esperançador" i confia en la reindustrialització de la ciutat

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 30 Desembre 2013 00:00

Web de cooperació tèxtil

Tallers de confecció i serveis auxiliars de la indústria tèxtil mataronina tenen al seu abast un nou lloc web des d'on s'intentarà recuperar la producció que anys enrere s'havia deslocalitzat a tercers països. cooperatextil.com està operatiu des de la setmana passada i ja hi ha una vuitantena d'empreses registrades.

El directori del nou espai a la xarxa classifica les empreses segons la seva especialitat, com tallers de confecció i punt, confecció plana, modistes, sastres, empreses de patronatge i disseny, aplicacions i acabats, planxa tall, gestors de produccions o companyies de serveis integrals per al sector tèxtil.

L'objectiu és donar-se a conèixer i impulsar projectes comuns per, a la fi, intentar recuperar les fugues de producció que anys enrere s'han deslocalitzat a tercers països a la recerca de ma d'obra barata. Aquesta iniciativa és una acció en el marc del projecte de reindustrialització tèxtil impulsat pel TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró, amb el suport dels gremis.

Futur esperançador

El president de l'Associació d'Empreses del Gènere de Punt de Mataró i Comarca (ASAGEMA), Paulí Aluart, assegura que el sector "té un futur esperançador, perquè ha sobreviscut a la crisi amb disseny, valor afegit, competitivitat en preus i flexibilitat en les comandes". Des del consistori mataroní es confia també en la "revifada" del tèxtil.

Segons dades del 2012, a la comarca del Maresme el sector compta amb més de 500 empreses i prop d'un miler d'autònoms que donen feina a prop de 5.000 treballadors, especialment relacionats amb la fabricació de teixits i peces de roba de punt.