TCM: 40 noves empreses en 6 mesos

S'han desenvolupat diverses accions destinades principalment a la potenció del teixit productiu de la ciutat

  • Redacció
  • Dijous, 19 Setembre 2013 11:20

Ciutat 2013, Ciutat 2013, tecnocampus

El TecnoCampus ha assolit en el primer semestre del 2013 una ocupació del 84% dels espais del parc destinats a empreses, amb un total de 110 empreses instal·lades (vuit més que a finals del 2012). Aquestes companyies donen feina a 620 persones, mentre que a finals de l’any passat aquesta xifra era de 601 treballadors. Cal destacar del primer semestre del 2013 la millora destacada en el lloguer de locals comercials situats a la planta baixa d’una de les dues torres per a empreses (TCM3), i que fan que actualment quedi ja només un local disponible d’aquest tipus. En el camp de l’emprenedoria, el TecnoCampus ha ajudat a crear 40 noves empreses els sis primers mesos de l’any.

L’Àrea d’Empresa i Màrqueting ha desenvolupat al llarg del primer semestre una intensificació dels serveis adreçats a les empreses. Cal destacar en aquest sentit la tria, per part de la Generalitat, del TecnoCampus com una de les quatre seus de la xarxa d’Start-up Catalonia; el programa d’internacionalització amb el Sud de Florida, que permetrà estades recíproques d’empreses catalanes i nord-americanes (business landing); i la 1era edició del programa Invercreix.

El TecnoCampus també ha desenvolupat accions el primer semestre adreçades al foment del teixit productiu, entre els quals destaca la iniciativa conjunta amb ASEGEMA I FAGEM de suport al sector tèxtil, en la qual han participat trenta empreses; l’impuls a projectes vinculats al mar, com la constitució de l’Associació Maresme Marítim; la presentació del nou grau de Logística i Negoci marítim i els nous cursos de formació ocupacional en aquest àmbit; la posada en marxa del Programa Reempresa, que persegueix trobar relleu per a negocis on el seu propietari o màxim directiu plega o es jubila, i en què els sis primers mesos de l’any han participat 27 projectes empresarials; el programa Dóna’t un impuls, que ha organitzat vuit activitats amb la participació de 174 dones que volen emprendre i créixer com empresàries; i, finalment, el suport per a la constitució d’una associació d’empresaris de polígons industrials de Mataró que estudiarà accions que ajudin a dinamitzar-los.

Ciutat 2013, Ciutat 2013, tecnocampus 2

En el camp de l’emprenedoria, el primer semestre de 2013 ha comportat una nova metodologia de treball amb la creació tres itineraris per donar resposta a perfils diferents d’emprenedors. En total, tenint en compte els diversos itineraris i sessions d’emprenedoria, el servei de suport a emprenedors ha atès el primer semestre del 2013 un total de 255 persones emprenedores, i ha donat suport a la creació de 40 noves empreses.

Cal destacar també els programes d’emprenedoria a les escoles, amb dos programes per a primària (el programa “Cultura emprenedora a la meva escola”, amb les escoles Àngela Bransuela i Peramàs) i secundària (el programa “Aprendre a Emprendre”, que ha constat de 32 sessions amb 880 alumnes participants).

Una novetat destacada ha estat la creació d’un programa d’emprenedoria adreçada als estudiants universitaris del TecnoCampus: l’InnoEmprèn Universitari, paral·lel al circuit acadèmic, amb 50 estudiants i 21 projectes d’emprenedoria.