Bankia obté 428 milions d’euros de beneficis

Els resultats no inclouen l’efecte del bescanvi de preferents i subordinades

  • Redacció
  • Divendres, 30 Agost 2013 10:32

Oficina de Bankia

El grup BFA-Bankia ha obtingut uns beneficis nets, després d’impostos, de 428 milions d’euros durant el primer semestre de l’any, segons que ha fet públic aquest dijous en una roda de premsa celebrada a la seu de València. El director general de presidència de l’entitat, José Sevilla, ha remarcat la seva satisfacció amb aquestes xifres que permeten mantenir-se en la línia del compliment de l’objectiu establert en el Pla Estratègic 2012-2015 i arribar a final d’any amb un resultat 800 milions d’euros.

Les dades ofertes no inclouen però l’efecte del bescanvi d’instruments híbrids (preferents i subordinades) que ascendeixen a 1.795 milions. Tampoc s’inclouen els 284 milions de plusvàlues, destinats a sanejament.

Ingressos estables

Bankia ha informat que els seus ingressos es mantenen estables trimestre sobre trimestre, malgrat el procés de reducció de la xarxa d’oficines. En el conjunt del semestre, els ingressos per comissions van arribar als 449 milions, un 14,2 per cent menys, mentre que els resultats per operacions financeres van caure un 17 per cent, a 298 milions d’euros.