“Encara hem d’explotar molt més Les Santes com a promoció de ciutat”

Miquel Rey planteja la possibilitat de treballar amb operadors de turisme familiar i gastronòmic

  • Cugat Comas
  • Divendres, 12 Juliol 2013 10:50

Miquel Rey al Ple Municipal

Les Santes són, a més de la Festa Major, un dels principals actius dels quals disposa la ciutat per promocionar-se i ho hem d’aprofitar”. Aquest és el raonament de partida del regidor de promoció econòmica Miquel Rey que celebra la consolidació de la Fireta de Santes i el ‘boom’ de petits emprenedors que ha generat la festa. “Ens agradaria poder tenir una botiga de Santes de l’Ajuntament que vengués tot aquest tipus de productes, que pogués fer reedicions d’antigues samarretes però ara per ara no es pot, és una idea que haurem de lligar amb la futura casa de la cultura popular”, explica Rey.

El regidor avança que la Fireta de la Festa Major que serà a la Plaça de l’Ajuntament del 19 al 24 de juliol “presenta novetats i és una consolidació plena, sobretot en l’àmbit dels petits artesans, aquest any fins i tot s’hi podran comprar capes de diablessa”.

Tour-operadors i ‘packs’ de Santes

Per Miquel Rey, però, “la major part de la feina de promoció de ciutat i d’estímul de l’economia local aprofitant Les Santes encara està per fer”. L’Ajuntament estudia com fomentar un turisme no de borratxera durant els dies de la Festa Major i Rey esbossa la idea de treballar “amb tour operadors de turisme familiar i gastronòmic, habilitant una zona de degustacions i oferint ‘packs’ d’actes, acompanyant el visitant i no deixant-lo sol enmig de la festa”. Rey contraposa aquesta aposta a fer en els propers temps amb “els visitants que distorsionen la festa, que seguirem mirant de controlar tot i que és difícil”.