Creen el 'Contracte Mataró' per a la reinserció laboral d'aturats majors de 45 anys

S'ofereix un any a mitja jornada, combinant treball i formació

  • Redacció
  • Dijous, 09 Maig 2013 11:02

Atur nova4

El Consell Econòmic i Social de Mataró, format per l'Ajuntament i els principals sindicats i patronals, ha ideat un nou model de contracte tipus -conegut com 'Contracte Mataró'- amb l'objectiu d'afavorir la contractació i reinserció laboral de persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys, que a Mataró es calcula que en són unes 7.000.

El 'Contracte Mataró' neix en resposta a la preocupació del Consell per "la manca de perspectiva perquè el mercat de treball local pugui absorbir els aturats i la manca de formació que els faciliti la reinserció".

El 'Contracte Mataró' és una nova lectura del que suposa la modalitat de contractació per obra i servei. Es tracta de contractes per un any, per 30 hores setmanals, als que podran accedir veïns de Mataró i que podran subscriure empreses de tota la comarca del Maresme que no hagin acomiadat improcedentment cap altre treballador durant el darrer mig any.

En aquesta nova modalitat de contracte, es fixa un salari de 500 euros bruts mensuals per mitja jornada, en la que es combina el treball a l'empresa, així com la formació i reciclatge del treballador.