El TecnoCampus redueix un 22% del cost de la futura seu del Rengle

El nou edifici passa de 60 a 46’5 milions d’euros

La nova seu del TecnoCampus Mataró-Maresme, que s’inaugurarà a finals del 2010 al polígon del Rengle, passarà a tenir un cost d’obres de 46,5 milions d’euros. Aquesta reducció s’ha aconseguit gràcies a les modificacions del projecte i l’especial conjuntura econòmica que afecta el sector de la construcció, que ha permès la renegociació de preus amb les empreses constructores.

Pel que fa a les modificacions del projecte, afecten sobretot els acabats d’una de les dues torres destinades a empreses. Aquesta torre no s’entregarà com a projecte “claus en mà”, sinó en una fase una anterior, quan faltin alguns acabats. D’aquesta manera, les empreses que lloguin els espais els podran adaptar a les seves necessitats. Aquest canvi no respon a una voluntat d’escurçar la inversió, sinó que, segons TecnoCampus, és el resultat d’un estudi previ en què s’ha detectat que aquesta és la modalitat preferida per una part de les empreses que són potencials inquilins del parc.

D’altra banda, el préstec concedit pel Ministeri de Ciència i Innovació, i que serveix per finançar les obres a interès 0, passa de 4.881.250 euros a 7.966.724 euros. Aquest tipus de crèdit té l’avantatge que no genera interessos i evita contraure altres tipus de crèdits amb interessos.