Els pescadors de Mataró com a nou reclam turístic

El passat ple va aprovar per unanimitat una iniciativa que té l'arrel en una llei que permet compatibilitzat ambdues activitats

Els pescadors de Mataró podrien convertir-se en un nou reclam turístic de la ciutat. En la celebració del passat Ple municipal de desembre, el grup de Convergència i Unió va presentar una proposta sobre la compatibilització de la presència de turistes en les embarcacions pesqueres durant la jornada de treball. La proposta va ser aprovada per tots els grups que es van comprometre a treballar per tirar-la endavant.

Aquesta iniciativa té la seva arrel en la llei que el 25 de novembre del 2004 va aprovar el Parlament de Catalunya i que presentava una resolució sobre la compatibilització de la feina pesquera amb l’acompanyament a turistes. Actualment, la Generalitat està portant a terme les gestions necessàries amb el Govern central per poder realitzar aquesta activitat. L’ajuntament mataroní creu que aquesta és una activitat interessant per la forta aposta feta per turisme de Mar.