“8”, el nou disc de Darlas Qwart

Des de dilluns passat es pot escoltar, avui actua al Clap

Cultura, DARLAS QWART

Darlas Qwart un projecte d'en Carles Duart Ballbona que emet calor, i sobretot vitamina D (si aquesta que emet el Sol i que ens fa sentir tan bé). El més curiós de tot és el seu accent anglès, sembla el d'un negre de Baltimore. A part d'aquestes curiositats, teníem la intriga de saber com seria el seu nou àlbum. Per sort jo ja l'he pogut escoltar, i només puc dir coses bones. És un treball ple de colors, l'etiqueta de Jack Johnson maresmenc es queda petita i també injusta, ja que ell ha crescut... això sí, l'èssencia del surf relaxat de la platja amb tocs tropicals segueix present i incorpora el folk i reggae a les seves composicions.


“8” és un disc exquisidament compost i cuidat, tractat amb “mimos”, ben gravat. I amb col·laboracions meravelloses i el més important: col·laboracions adients. Podria destacar cada un dels temes, però em centraré en tres.

Hold On: demostra una maduresa molt per sobre dels seus antics EP, molt ben instrumentada.
Winter Time: del millor reggae que es pot sentir a la comarca marcada pels sons clàssics del gènere.
Oportunitat: La joia de la corona. Tema cantat en català (la resta és en anglès). No la destaco per ser cantada en català sinó pel pes que té, pel gir que li dóna al disc, quan arribes a l'alçada d'aquest tema, la sensació d'hivern t'envolta i t'abraça i t'escalfa, t'escalfa encara que et recordi a l'hivern. Si l'enllaces amb Gabonanit tot agafa sentit.
 

Aquesta nit al Clap Darlas Qwart presenta el disc a casa nostra. Aquí el podeu sentir.
http://darlasqwart.bandcamp.com/album/relax-in-my-sofa

 

Pedro Vicente del Roble

Persona malalta i inquieta, només viu per escoltar música i admira a la gent que puja a un escenari a expressar-se musicalment. Li encanta perdre's pels festivals descobrint bandes noves.