Nova maqueta, nova portada

Aquesta setmana, us vull mostrar el procés de creació de la portada coincidint amb el número 1700 de la revista del TOT

Portada 1700

Us vull mostrar el procés de creació de la imatge de la nova portada d'aquesta setmana. No és habitual que pugui desenvolupar treballs de retoc fotogràfic a la revista, donat a la seva naturalesa periodística, on el retoc no està permès. Però de tant en tant, sí que hem d'il·lustrar temes on sí que se'm permet desenvolupar més aquesta faceta. Per això aquest post us vull ensenyar com s'ha creat aquesta imatge.



1- Vaig iniciar la imatge amb la creació del subsòl, la part inferior de la vorera, i que està creada a partir de muntanyes reals i capgirades.

Portada 1700

2- Seguidament vaig fer una fotografia de la Nau Gaudí. Volia algun edifici o lloc emblemàtic de Mataró però que havia de tenir algunes característiques: Que tingués perspectiva, que la imatge tingués un inici i un seguiment, en aquest cas la façana de la Nau i el seu cos, que tingués un mínim entorn i sobretot que fos estètic.

Un cop feta la fotografia amb la perspectiva adequada, vaig retallar el cel, mantenint els arbres i fusionant la imatge anterior i aquesta.

Portada 1700

3- com que faig servir un 24-105mm l'angle no era suficient per agafar tota la perspectiva que necessitava, i vaig haver de fer-ho en dues parts, les quals vaig fusionar.

Portada 1700

4- Un cop ja tenia la base principal vaig inserir totes les persones que havia fotografiat, però en diferents fotografies. Ja que la presència humana ajudava a fer una mica més realista la imatge.

Portada 1700

5- Seguidament, vaig inserir a la part davantera de la imatge la maqueta de la portada, fent-la coincidir amb la perspectiva de la fotografia.

Portada 1700

6- Per acabar d'integrar la imatge, vaig decidir posar núvols al cel perquè els arbres s'acabessin de fusionar amb el fons groguenc de la imatge i donés més sensació d'integració i ajudar a emfatitzar la perspectiva.

Portada 1700

7- Finalment vaig fusionar (en un altre projecte) la imatge final i vaig transformar la perspectiva per acabar d'accentuar el punt de fuga. Seguidament al punt de fuga, vaig posar un punt de llum blanc i difús, i finalment només quedava ajustar llum i color.

Portada 1700

Anna Aluart

Fotògrafa del Tot Mataró i Maresme.