Beijos Roubados

Exposició del fotògraf J.R.Duran a l'espai de Ca l'Arenas, dins "d'Art a Mataró 1984-2016 anys d'actituds i possibilitats"

J R Duran

Aquest mes a Mataró podreu veure una exposició interessant de fotografia al museu de Ca l'Arenas, emmarcada dins de "l'Art a Mataró 1984-2016 anys d'actituds i possibilitats". Una exposició del fotògraf J.R.Duran, nascut a Mataró (22 de juliol de 1952), fotògraf de moda i de publicitat que actualment resideix a Sao Paulo.


Es va instal·lar a Brasil l'any 1970 i amb estudi fotogràfic muntat a São Paulo, a partir del 1979 va començar a fotografiar per a revistes de moda com Vogue i Elle Brasil, i esdevingué 115 vegades el fotògraf de portada de l'edició brasilera de la revista Playboy. Al mateix temps va començar a treballar per a agències de publicitat com DPZ, McCann, Thompson i Talent, per a Grans clients com Johnson & Johnson, General Motors, Volkswagen, Souza Creu, British American Tobacco i altres.

El 1989 es va traslladar als EEUU, on va treballar per a Harper 's Bazaar EUA, Elle (edicions francesa, anglesa, italiana i espanyola), Mademoiselle, Glamour, Tatler, Vogue (alemanya), així com per a agències de publicitat com Grey Advertising, Saatchi & Saatchi, DDB i altres.

A Brasil, va realitzar Campanyes per a Intelig, cigar Charm, cervesa Kaiser, Embratel, Telesp, Banc do Brasil, cigar Free, Antarctica, Martini, Motorola, Lojas Rierol, Credicard, Hering, Banc Real, Banc Itaú, Telefónica, Sadia i McCafé.

Aquesta vegada es mostra a Mataró "Beijos Roubados" (Petons Robats), una exposició que es va exposar a Mataró mateix el 10 d'octubre de 1984, i que presentava aquell any a la Galeria Paulo Figueiredo de Sao Paulo i que va ser la primera exposició d'aquest fotògraf. El fons municipal de Mataró ha custodiat des d'aleshores les còpies fotogràfiques que van formar part d'aquella exposició, avui convertides en valuosos positius originals de l'època.

Aquí podreu veure la seva web  www.jrduran.com.br

 

Anna Aluart

Fotògrafa del Tot Mataró i Maresme.