Com no avorrir-se i tornar a retrobar les ganes

Regirar l'interior personal i professional per agafar amb ganes una feina que s'ha fet repetitiva

Back to Santes
A causa de la meva feina a aquesta revista, “El Tot Mataró”, cada any he de fer un seguiment fotogràfic sobre la festa major de la nostra ciutat, “Les Santes de Mataró”. Ja fa sis anys que faig el reportatge fotogràfic d’aquestes festes per a la revista. Tot i que és una de les coses que més m’agrada fotografiar i cada any ja ho espero amb candeletes, últimament m’estava avorrit. És un acte anual en el qual les coses varien poc i segueixen una pauta, i és complicat de fer encara que no ho sembli, per què?



És cert que per una banda fer-ho tants anys aporta seguretat, et pots anticipar a coses que passaran o que podrien passar i estàs allà per copsar el moment que tens al cap. Per una altra banda però, a les 5es Santes ja no saps per on agafar en Robafaves perquè sigui una fotografia diferent de les darreres Santes que vas fer.

Decidida a agafar amb ganes aquestes últimes festes majors, em vaig proposar fer un projecte personal durant les Santes. Amb l'única motivació de tornar a enamorar-me de les Festes fotogràficament. Això em va ajudar a mirar-les d’una altra manera i no només vaig obtenir les fotografies d’una serie fotogràfica com a projecte personal, sinó que en l'àmbit professional em va ajudar a remoure idees i veure la festa d’una manera i sobretot a disfrutar-les novament.

Aquí us deixo la serie en qüestió.

Anna Aluart

Fotògrafa del Tot Mataró i Maresme.