Alfredo Kraus

El tenor canari estava considerat com un dels grans cantants lírics lleugers del Segle XX

Blocs, sons epoca-alfredo kraus

Alfredo Kraus (1927-1999) nascut a Las Palmas de Gran Canaria, estava considerat com un dels grans tenors lírics lleugers del Segle XX, en el camp operístic i en el de la Sarsuela.La seva forma de cantar transmetia una seguretat innata a causa de la gran tècnica que posseïa.


El domini de la tècnica vocal, el fraseig, la dicció i el seu registre era el seu patrimoni musical més important. Aquest gran domini tècnic, li va permetre una llarga carrera com a cantant i com a docent . El seu debut es produí l’any 1956, en el Teatre Reial d’El Caire interpretant les òperes Rigoletto de Verdi i Tosca de Puccini.

El seu prestigi com a gran tenor, li propiciaria, poder actuar amb Maria Callas, l’any 1958 a Lisboa, quan només tenia 31 anys. Tot un variat estol d’òperes i compositors conformaven el seu repertori: Mozart, Donizetti, Bellini, Bizet, Gounod, Massenet, Offenbach, Verdi i Puccini. Kraus entrà en el món del cinema amb la interpretació del personatge del tenor navarrès Julián Gayarre.

Part del seu temps com a tenor, el dedicà al gènere musical de la Sarsuela,que el mestre considerava tan important com l’òpera. Les belles melodies de les sarsueles La Revoltosa, Doña Francisquita,La tabernera del puerto que cantava el tenor canari, formaven part del seu repertori sense deixar de banda el gran recull operístic.

Les seves darreres actuacions foren recitals memorables, interpretant obres dels compositors Jules Massenet i Jacques Offenbach. Els seus últims anys de vida, els va dedicar a la pedagogia musical, i com a distinció a aquest gran artista, entre altres premis i condecoracions, l’Auditori de la seva ciutat porta el nom d’Alfredo Kraus.

Maria Teresa Julià

Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.