Jonas Kaufmann

Actualment el seu rostre és molt popular i la seva fama ha anat in crescendo.

Blocs, sons època, jonas kauffman

JONAS KAUFMANN, tenor nascut a Munic l’any 1969, s’ha convertit en una gran estrella del món operístic. El famós cantant està present en tots els escenaris de més renom del circuit internacional. La seva trajectòria, com a cantant d’òpera, és molt particular per la seva transformació de tenor líric lleuger a tenor dramàtic.


La seva presència física a l’escena és admirable, fascinant amb les seves excel·lents dots d’actor, amb el timbre de la seva veu i amb els seus coneixements dels diversos estils musicals.

De jove Kaufmann, mai havia pensat que la música seria la seva professió, ja que veia que comportava una dedicació i un risc molt elevat. Actualment el seu rostre és molt popular arreu del món, i la seva fama ha anat in crescendo. Aquest meravellós cantant explica que combina les actuacions amb la companyia familiar per assolir un equilibri personal. També creu que la calma, la serenitat i la persistència reverteix en la qualitat del seu cant i de la seva activitat artística. En les seves gires actua de forma regular a la seva terra: Munic, Berlín i Bayreuth en noves produccions cada any.

Ara, en el seu punt culminant en el món professional, la seva veu és perfecta per cantar obres del compositor Wagner, sense esforç aparent. La mescla de virilitat, tendresa i musicalitat refinada en el seu cant, afavoreix tots els seus repertoris de música italiana, francesa i alemanya, però sense oblidar el repertori clàssic de Lieder, disciplina musical de l’alta escola del cant, que exigeix un treball vocal amb matisos, dinamisme i esforç per unir millor la paraula i la música.

Maria Teresa Julià

Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga.