Yuga Wang

Maria Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada en la recerca de la música antiga

  • Maria Teresa Julià
  • Divendres, 28 Juny 2013 00:00

El Tot 2013, sons d'època, yuga wang

A l’escenari de la Música Clàssica ha sorgit una jove pianista xinesa nascuda a Pekin fa 26 anys, espontània i amb un gran carisma: YUGA WANG. Dalt dels escenaris actua com una veritable veterana però amb un look atrevit, sexy i modern.


La seva forma de tocar impressiona l’oient i es transforma en la transmissora directa del pensament musical dels compositors. Ha actuat amb els directors de més renom mundial com Abbado, Baremboin, Maazel, Zukerman. La crítica internacional ha destacat de YUGA WANG la seva excel·lent tècnica, el seu virtuosime i la seva gran agilitat, ajudada per la influència del marketing.

L’espectacular pianista es defineix com un músic internacional, sorgida d’un país en el que la música i l’instrument del piano es contempla com part d’una formació integral, juntament amb altres matèries. 

La seva primera etapa de formació a la Xina fou extremadament rigorosa, acabant de completar les directrius dels estudis artístics, ja més flexibles, al Canadà. Dona de gran personalitat, mostra una enorme vitalitat en els cent vint concerts que interpreta cada any, en els que intenta exhibir el seu virtuosisme, la seva poesia i la intimitat per poder connectar amb el gran públic dels auditoris.

Els seus dits volen damunt el teclat, la seva qualitat i joventut, acompanyada d’una indumentària actual i colorista, trenca la imatge del músic, i ha revolucionat el món de la música anomenada culta.

La seva carrera musical ha esclatat ràpidament, i el seu repertori habitual, reuneix obres de Chopin, Liszt i Brahms però Wang és coneguda també pel seu eclecticisme, per la interpretació de composicions variades, de diverses èpoques i estils: Scarlatti, Mendelssohn, Prokofiev o Bartok.