Luigi Boccherini 1743-1805

Mª Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada
en la recerca de la música antiga.

El nom del compositor LUIGI BOCCHERINI s’incriu dins dels paràmetres de l’estil musical del Classicisme. BOCCHERINI neix  l’any 1743, a la ciutat italiana de Lucca i fou un bon compositor i violoncel·lista, comparable als millors violinistes dels seu temps. El compositor italià provenia d’una família de músics; el pare era contrabaixista i el seu germà Giovanni Gastone Boccherini va ser llibretista de les òperes d’Antonio Salieri i de F.J. Haydn.

 

Boccherini es va familiaritzar amb l’obra dels compositors italians del Renaixement PALESTRINA i GREGORI ALLEGRI. Fou un dels molts compositors que varen participar en els “CONCERTS ESPIRITUALS” que se celebraven en el palau del LOUVRE de París abans i després de la Revolució Francesa. Finalment, el músic italià s’estableix a la ciutat de Madrid 1768, on hi exercien molts músics vinguts d’Itàlia.L’Infant Lluís d’Espanya va contractar Boccherini com a compositor i violoncel·lista de la Cort i és en el territori espanyol, on compon les seves millors creacions.Boccherini conreà música de cambra, música religiosa, la sarsuela “LA CLEMENTINA” i Quintets de Corda com el conegut Minuet del Quintet Opus 13 núm. 5.L’any 1786 entrà com a director de la petita orquestra de la Duquessa de Benavente i Osuna. Però una successió de desgràcies familiars el varen portar a inevitables depressions i a una extrema pobresa, morint d’una malaltia pulmonar a Madrid l’any 1805. Com en el cas de D. Scarlatti, encara avui dia es troben a Madrid alguns dels descendents de Luigi Boccherini.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: