Joan Sebastià Bach III Pedagog

Maria Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada
en la recerca de la música antiga.

En el camp de la pedagogia J.S. Bach, sense ésser autor de cap tractat teòrico-musical, va compondre innombrables “exercicis” per als seus deixebles. Els seus dos principals reculls de corals d’orgue estan presentats com a treballs per a la pràctica dels principiants i diletants.Bach, professor de clavecí i d’orgue, va compondre, freqüentment, per subministrar als seus alumnes i al seu fill Friedemann, un repertori adient per als seus mitjans.J.S. Bach, especialment com a harmonista i contrapuntista, ha mostrat les seves dots magistrals component dues “lliçons” de contrapunt i fuga. La primera és la cèlebre “Ofrena Musical”, eminent demostració tècnica presentada al Rei de Prússia a partir d’un tema que li havia donat el propi monarca. La seva segona, darrera i inacabada obra mestra és “l’Art de la fuga”, conjunt de 24 fugues sobre un tema únic, de les quals només n’hi ha 18 de completes i 2 fragmentades, més un arranjament de concert per a dos clavecins. La resta s’edità després de la mort del compositor. Les grans obres de Bach són com els immensos retaules dels mestres del “Quattrocento” i la seva música es contempla com a atemporal.La música del mestre alemany exposa, emfatitza i suggereix algunes vegades la idea, sovint la imatge i tothora la paraula. Així la seva música equival a la més enginyosa explicació dels textos i a la més profitosa exposició.La millor manera de conèixer al gran mestre, és apropar-se a ell i a la constel·lació musical Bach amb humilitat per rebre les lliçons d’amor i d’un treball ben fet en la difícil disciplina musical. 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: