...Viatjant per l’espai

L’exposició és de l’artista mataroní Llucià González

Blocs, parlem de - viatjant per l'espai

La sala d’exposicions de la Delegació del Maresme del Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona presenta, del 5 al 27 de novembre de 2014, l’exposició Viatjant per l’espai de l’artista mataroní Llucià González.
L’art d’en Llucià González cerca contínuament nous camins, noves experiències. En aquest afany de trobar quelcom més s’endinsa en una nova proposta en que l’escultura i el dibuix és la base del treball.


Coneixem d’en Llucià el domini de la tècnica, dels volums, dels espais, però ens sorprèn amb noves formes: el món de les esferes. L’esfera li dóna a l’artista un ampli ventall de possibilitats en el seu afany creatiu.

Les esferes es mouen, giren, dialoguen amb l’espectador, esdevenen properes. L’esfera és el principi i la fi però també el canvi, el moviment, res és permanent. Pintors com Rafael Sanzio, Hieronymus Bosch, Hans Holbein el Jove, Vermeer de Delft, René Magritte, Victor Vassarely, Salvador Dalí o arquitectes com André Waterkeyn, Norman Foster o Richard Buckminster Fuller les han representat. Ara arriba el torn d’en Llucià González.

Segurament veiem el cantó més femení de l’artista, del que no se n’amaga. Les formes es tornen estilitzades, fugisseres, plenes de força. En aquest viatge per l’espai, Llucià González somia, imagina i crea. Filòsofs com Plató o Aristòtil les comencen a estudiar, o l’astrònom Copèrnic. Llucià González agafa el relleu, les desconstrueix, les despulla d’elements innecessaris, les apropa el públic, en un gest amable, sincer, de l’artista que evoluciona i que dóna un pas més enllà. 

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.