... Llucià González

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural

Blocs, parlem de, llucià gonzàlez

L’Espai Capgros del carrer Sant Benet presenta, del 26 de setembre al 30 d’octubre de 2013, l’exposició titulada “L’inici” de l’artista mataroní Llucià González.


Acostumats a veure la seva vessant escultòrica, sobta una mostra on la pintura domina tot l’espai expositiu. Tot i així podríem parlar de pintura escultòrica, ja que els detalls tridimensionals banyen els seus quadres.

El que potser ha estat un divertimento, una experimentació, una nova visió creativa, pot servir per què Llucià González explori i obri noves vies al seu art.
El domini de la tècnica en el món de l’escultura li fa afrontar aquest repte amb garanties. El treball que presenta Llucià González és enginyós, de joc visual, de contrastos marcats...

La visió que la pintura abstracta és erma, mancada de continguts, es trenca amb apostes com la de Llucià González. En el cas del nostre artista evoca els fets viscuts, els darrers mesos, a la plaça Tahrir d’Egipte.

“L’inici” pot esdevenir un punt de partença que li obri nous camins en l’inescrutable camí de l’art. També ser la porta d’entrada a noves formes escultòriques.

Els seus quadres es poden convertir en creacions tancades però també poden tenir continuïtat en noves formes, noves concepcions, noves propostes.

Àlvar Sàez

Doctor, Historiador de l'Art i Gestor Cultural.