... Judith Marqués

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l’art i gestor cultural

  • Àlvar Sàez i Puig
  • Dilluns, 06 Maig 2013 00:00

parlem de-judith marques

En la sala d’entrada del Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres es presenta, del 19 d’abril al 2 de juny de 2013, el Tastet titulat “Vale más un gesto que mil palabras” de la jove artista mataronina Judith Marqués.


Recordem que els Tastets es composen per obres, de petit format, emprant qualsevol tipus de tècnica. En aquest cas Marqués ha optat pel grafit i l’aquarel·la. Set obres que formen un tot amb rerefons.
Títols com vida, aprenentatge, saviesa, opressió, llibertat, passió i acollir, ens donen grans pinzellades del sentit de la seva obra. Marqués codifica en cadascun dels seus treballs missatges amb notable mestria.
En un món artificiós, sobta l’espontaneïtat i frescor amb que Marqués ens fa la seva proposta artística. Claredat, sinceritat i per damunt de tot dir les coses pel seu nom esdevenen abanderades en el seu fer i pensar.
Judith Marqués (Mataró, 1987) s’obre camí al no sempre fàcil món de l’art, dominadora de la tècnica haurà de millorar però fases de la seva composició i joc cromàtic. Si no es deixa encotillar per la seva vessant d’il·lustradora o dissenyadora (treball que exerceix en la seva vida laboral) la seva obra tindrà un llarg i prolífic recorregut.
Arthur Schnitzler (1862-1931) dramaturg austríac un cop digué: “Estar preparat és important, saber esperar ho és encara més, però aprofitar el moment adequat és la clau de la vida”.  Ha arribat el moment de la Judith Marqués...