... Pere-Màrtir

Àlvar Sàez i Puig. Historiador de l'art i gestor cultural.

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres presenta en la sala polivalent, del 15 de març al 14 d’abril, l’exposició ‘De pedres i bèsties’ de Pere-Màrtir Brasó.


Pere-Màrtir Brasó (Vilassar de Mar, 1952) ens mostra el seu darrer treball artístic, un treball que es caracteritza per les influències del món de la il·lustració, el Land Art, el minimalisme i grans dosis de conceptualisme.No és una obra buida, el cosmos personal de Pere-Màrtir Brasó està prenyat d’ironia, sarcasme, sàtira social i alhora les seves icones conviden a l’espectador a múltiples interpretacions.

L’obra d’art esdevé un estat d’ànim, una manera de veure i interpretar el món però també el moment d’evadir-se de tot plegat, de deixar-se anar per ometre la forma i figura innecessària i endinsar-se en el missatge, en el rerefons brasonià.

En les seves representacions ens trobem que el menys és més. Pocs elements però amb molt de contingut. Els anglosaxons en dirien “Back to basics”, el seus són uns bàsics amb emocions, sentiments, sensacions i crítica quan cal.

De pedres i bèsties es converteix en una nova catarsi per a l’artista vilassarenc. Les coses buscades o no buscades són trobades, l’atzar de Pere-Màrtir Brasó està del seu costat, la seva continua essent una obra fresca, simbòlica i propera.