Els vestits de la natura. La pell no és un caprici

Jubierre, ens mostra els aspectes més formals de la pell de diferents animals.

El Museu Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres presenta en la sala polivalent, del 18 de gener al 10 de febrer, l’exposició Els vestits de la natura. La pell no és un caprici del conegut fotògraf de El Periódico de Catalunya Xavier Jubierre.Jubierre, -en una exposició que compta amb 33 fotografies-, ens mostra els aspectes més formals de la pell de diferents animals. El lloc escollit per fer aquest treball ha estat el Zoo de Barcelona.

La tasca realitzada aprofundeix en els valors naturals, l’adaptació al medi, l’aparença de cada animal, els colors i les formes dels mateixos, sempre sota una vessant pedagògica, didàctica i alhora de divulgació científica.

Xavier Jubierre, -emprant una càmera digital d’alta resolució, amb òptiques que van des d’angulars de 17 mm fins a llargs teleobjectius de 800 mm-, ens obsequia amb un conjunt d’imatges magnífiques en el que la pell de l’animal parla per si sola.Aquesta exposició produïda pel Museu de l’Art de la Pell de Vic ens endinsa a un món, el dels animals, vist des de la perspectiva de la seva cobertura, del seu plomall, de les seves escates, de la seva pell... La pell predetermina l’aparença que cada animal provoca en els altres éssers vius i en nosaltres mateixos.