“El lideratge el trobem en empreses, associacions o en un equip de futbol“

Entrevista a Fèlix Toràn, enginyer de l'"Agencia Espacial Europea"

Blocs, la bruixola-entrevista a félix torán

Quina cançó posaria de fons en aquesta entrevista?

 Aniria als 90 amb “Daughter” (filla) de Pearl Jam.

Totes les persones en algun moment de la vida hauríem de buscar temps per convertir-nos en un líder?

És clar i, a més, és part de la bona gestió del temps. Hem de ser líders en tots els aspectes de la nostra vida.


El seu llibre, “Atrévete a ser un líder” ens donarà l'empenta que necessitem per aprendre a liderar?

Sí, perquè hi ha qui neix amb carisma, atrau la gent però també ens podem fer com a líder, sempre que ho fem sobre una base correcta amb missió, visió, intenció, donant el primer pas. Tots tenim la possibilitat de construir un lideratge, és qüestió d´aprendre tècniques i habilitats. Parlar en públic també es pot aprendre.

Vostè destaca el líder conscient. Com és aquest líder?

El líder conscient  s´allunya de l´ego, creu en l´equip des de la unió, és una persona que sap que les persones som interdependents. Lidera des de l’empatia, la generositat, la compassió, l´atenció plena. Aquest líder respecta i és respectat, és feliç fent feliç als altres.

La música és una bona via per a la motivació d´un líder, li agrada la cançó “Daughter” de Pearl Jam. Sempre hem cregut que era una cançó negativa, què li diu aquest tema?

Malgrat ser una peça fosca, té un missatge que m´agrada, parla d´una nena que té problemes d´aprenentatge però hi ha un missatge positiu de superació, diu que trobarà les forces per tirar endavant. Aquesta és l´actitud mental positiva que ha de posseir tot líder.

Hi ha tipus de líder?

Hi ha moltes maneres d´aconseguir-ho, el carismàtic, és una forma innata d´aconseguir-ho, hi ha el que ho és per herència, o per veterania o per competició i cal dir que si no hem nascut líders podem arribar a ser-ho.

El lideratge no és només una qüestió merament professional. A quins altres camps el podem aplicar?

El lideratge el trobem en una empresa, en una associació de veïns, en una banda de rock o en un equip de futbol.

En temps de crisi, val la pena plantejar-se ser un líder?

Ara és el millor moment per plantejar-se ser un líder. A les èpoques de comoditat som més reacis a fer esforços, entrem a la zona de confort i ens acomodem. Les crisis són moments de canvi que hem d´aprofitar.

En aquest canvi d'època que estem vivint estan naixent nous líders. Com serà el líder del futur?

El líder del futur sens dubte, és el líder conscient, de mica en mica els anirem veient i, remarco, no buscarà el lideratge des de l´ego, sinó des de la unió. Ja ho deia Ralph Nader “La funció del líder és produir més líders, no més seguidors”. Aquests seran els líders del futur, els líders conscients.

Fèlix Torán és Doctor en Enginyeria Electrònica. És autor de “Atrévete a ser un líder”,  d'Ediciones  Luciérnaga - Grup Planeta.
www.felixtoran.es

Per escoltar l’entrevista podeu entrar al podcast de www.brujulaemocionalfm.com

Virgínia Villarroya

Comunicadora i Productora Publicitària.

Lloc Web: www.virginiavillarroya.com

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: