Actitud emprenedora

Olga Lorente. Article d'opinió

Blocs, enfeina't-actitud emprenedora

Tenir un somni i voler dur-lo a terme és una de les principals característiques de l’actitud emprenedora, això és el que genera el canvi. En els últims anys l’emprenedoria s’ha posat de moda en referència a engegar un negoci, ser autònom avui és ser emprenedor.


Crec que hem limitat massa la paraula, l’actitud emprenedora és necessària en la majoria de tasques ocupacionals que fem. L’actitud és la nostra manera de transmetre, de fer i de dir, seria fàcil si poséssim l’exemple d’actitud positiva, oi?
Una persona positiva tendeix a generar moltes coses creatives, el mateix passa amb una actitud emprenedora. Us detallo 4 aspectes que considero vitals per ser emprenedor/a:

Auto coneixement: què vull i quins límits tinc? Conèixer-nos bé servirà per poder preparar la resposta a possibles incidents dins el nostre projecte ja sigui de vida o professional.

Ser Perseverant: saber que fallarem, i uns quants cops, és important, saber arriscar-se i tenir constància en el manteniment de les tasques és tant o més important que tenir il·lusió.

Autonomia i capacitat de resolució: per això és clau saber què es vol.

Adaptabilitat: en els temps actuals ser flexible davant els imprevistos serà, com a mínim, una garantia d’èxit.

Fernando Vigorena, és un consultor de Recursos Humans xilè que treballa molt sobre l’emprenedoria, diu:

Si penses que estàs vençut, ho estàs;
Si penses que no t’atreveixes, no ho faràs;
Si penses que t’agradaria guanyar però no pots, no ho aconseguiràs;
Si penses que perdràs; ja has perdut;
Perquè al món trobaràs que l’èxit
comença amb la voluntat de l’home.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com