Nova Llei d’Emprenedoria

Olga Lorente. Article d'opinió.

Blocs, Enfeina't, nova llei d'emprenedoria

El passat mes de Setembre es posava en marxa la nova llei d emprenedoria. Un dels objectius principals és incentivar la cultura emprenedora i aporta importants canvis com els següents:


Com a resposta a moltes reivindicacions fetes per empresaris, la llei inclou que no s’haurà de pagar l’Iva de les factures no cobrades. Això ja suposa un descans econòmic per a les empreses que no han d’avançar diners.

Les persones que treballin per compta d’altri i també com a autònoms tindran un descompte del 50 % en les quotes de Seguretat Social, és important, ja que moltes vegades l’auto ocupació es deixava de costat per el cost econòmic que tenia, i moltes vegades s’acabava fent en economia submergida.
Hi ha una nova forma de SL, que no necessitarà la mateixa inversió inicial per a constituir una societat (fins ara era de 3000 euros)

Els serveis on line seran més ràpids i la intenció és que en 48 hores es puguin agilitzar els tràmits per constituir una empresa.

Es cobrarà una tarifa de 75 euros a les persones que iniciïn l’activitat un cop entrada la llei durant els primers 6 mesos, la quota anirà pujant proporcionalment.

Una de les coses que mes em crida l’atenció i que em sembla tremendament atractiva és el fet que la llei contempla: educar en la cultura emprenedora des de l’educació primària.

De fet ser emprenedor no tan sols és engegar el teu propi negoci, sinó una de les capacitats que ara per ara es necessita, tant en la vida personal com a l’hora de buscar i mantenir una feina; així que com més aviat comencem a educar-nos en aquest sentit menys fracàs obtindrem en algunes situacions.

Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 

Olga Lorente Valero

Psicòloga Sòcio-laboral  Núm. 13893
olgalorentevalero@gmail.com