Un currículum competitiu

Olga Lorente. Psicòloga Socio-laboral.

El primer que hem de fer per trobar feina és redactar un currículum. Us detallo aquí factors que cal tenir presents alhora d’elaborar el nostre.

Penseu que un bon CV ens obre el camí cap a una entrevista personalitzada per això caldrà que contingui de forma clara i concisa les nostres dades personals, formatives i laborals, sempre adequant-lo a l’oferta de feina, per tant no ens valdrà un mateix currículum per a totes les ofertes que ens interessen, ja que a cada demanda ens interessarà ressaltar certs aspectes i no potenciar d’altres, estaria be tenir un currículum general i anar adaptant-lo en funció de les ofertes a les que ens presentem.

Caldrà doncs que sigui de fàcil lectura, atractiu i ben estructurat sense excedir dues pàgines.Els apartats d’un currículum ens faciliten estructurar bé la informació:

DADES PERSONALS.FORMACIÓ ACADÈMICA: estudis oficials o d’ensenyament reglat.FORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA: cursos, seminaris, jornades... relacionats amb el lloc de treball o que puguin ser complementaris a les funcions requerides.EXPERIÈNCIA LABORAL: incloure funcions, nom d’empresa i dates d’inici i fi.IDIOMES: cal ser realista en aquest apartat amb el grau de domini.INFORMÀTICA: coneixements informàtics i programes específics.ALTRES DADES D’INTERÈS: punts que vulguem destacar com per exemple les nostres competències transversals (que són les que ens serveixen per a diferents ocupacions).Quan el tingueu redactat feu-lo llegir per tercers per tal d’obtenir crítiques constructives que puguin ser esmenades.

Sobretot reviseu l’ortografia i la imatge, perquè penseu que aquesta és l’eina amb la que l’empresari crearà la primera opinió de la vostra candidatura, i aquests parells de minuts que estigui mirant el vostre CV seran els decisius per saber si us vol conèixer!

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: