El somni del rei Nabucodonosor (i 2)

“A tu, oh rei, rei de reis, el Déu del cel t’ha donat el regne, el poder, la força i la glòria. I onsevulla que ells habitin, els fills dels homes, els animals dels camps i els ocells del cel, ell els ha posats entre les teves mans i t’ha concedit el domini sobre tots ells.

La resposta de Daniel va ser la següent:“A tu, oh rei, rei de reis, el Déu del cel t’ha donat el regne, el poder, la força i la glòria. I onsevulla que ells habitin, els fills dels homes, els animals dels camps i els ocells del cel, ell els ha posats entre les teves mans i t’ha concedit el domini sobre tots ells. Ets tu el qui té el cap d’or. I després de tu s’aixecarà un altre regne inferior al teu i de seguida un tercer regne que serà de bronze i dominarà sobre tota la terra. I un quart regne serà fort com el ferro perquè el ferro ho esbocina i ho capola tot, i com el ferro que trenca, ell els farà trossos i els trencarà tots, ...però essent els dits dels peus en part de ferro i en part d’argila una part serà forta i una part serrà fràgil. ...I en quant aquests regnes tot caurà... tot serà una muntanya”. Ho trobareu a la Bíblia en el llibre de Daniel al Antic testament, al capítol 2 (Bíblia de la Fundació Bíblica Catalana). I així va passar. Els reis van anar canviant fins arribar a la destrucció per la seva fragilitat malgrat l’aparença forta. I si el lector o la lectora vol, també el somni dóna cabuda a l’aplicació no únicament dels regnes, que és la societat, sinó de la individualitat. Cada individu té el seu punt flac. També en diem el tendó d’Aquil·les. I a partir del somni: “els peus d’argila”.La supèrbia, l’orgull, el narcisisme, l’autocomplaença (tot l’or, diamants i ferro) de l’estàtua poden fer considerar a un ésser humà que és tot, ho té tot i ho pot tot. Però la realitat ja s’encarrega de fer-lo situar o tocar de peus a terra. Això es pot veure en somnis on s’estavellen persones, cotxes o d’altres andròmines. Per tant, un somni ens indica aspectes de la nostra vida. Certament, cal fer una bona lectura i diferenciar el text manifest del tex latent. Es a dir, un somni és una traducció d’un original que no coneixem i que pot ser, a vegades, fàcil de conèixer.Podem concloure dient: No hi ha somnis sinó persones que somien.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: