El Centre d'art de Can Xalan estarà enllestit a finals d'any

La masia comptarà amb una plaça de mil metres quadrats en els seus entorns

El matí del passat 31 d'agost, l'alcalde Joan Antoni Baron va anar a les obres del Centre d'Art per a nous creadors de Can Xalan. En aquesta visita va poder veure com avancen les tasques que han d'adequar la masia situada al polígon del Pla d'en Boet, prop de la Porta Laietana, en un centre per a joves artistes de la ciutat.

Les obres van començar el mes de juliol del 2003 i està previst que estiguin enllestides a finals d'aquest any. L'encarregada dels treballs, valorats en 680.000 euros, ha estat Construcciones JA Barbany, SL. A banda de les tasques d'adequació i la substitució del cos de ponent de la masia per una nova construcció, també és realitzarà una plaça de mil metres quadrats al seu voltant.

Edifici protegit pel Pla Especial del Patrimoni de Mataró
Els treballs a Can Xalan, que no han pogut alterar ni la seva façana, ni la volumetria així com tampoc l'estructura general de l'edifici per estar protegides per el Pla Especial del Patrimoni de Mataró, han deixat una superfície total de 965'47 metres quadrats, dels quals 764'32 seran superfície útil.

Un cop les tasques hagin finalitzat, els nous creadors que utilitzin l'espai podran gaudir, a la planta baixa, d'un vestíbul que farà les funcions de sala d'exposicions, un taller insonoritzat, despatxos, un estudi multimèdia i un espai de trobada i intercanvis de 112'33 metres quadrats configurats com a sala polivalent. A més, en la planta superior, s'hi trobarà un laboratori, un taller informatitzat, tres sales-taller, una altra sala polivalent i un espai de documentació.

Una edificació dels segles XVI-XVIII
La masia va ser construida entre els segles XVI i XVIII i va tenir com a impulsor Josep Boet i Fontanils, però va passar a mans de l'Ajuntament l'any 1987 a rel d'un expedient de cooperació reparcel·lària quan aquesta era propietat de la família Mora.