El Centre de Noves Oportunitats Maresme-Vallès a Mataró estrena instal·lacions

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha presidit la inauguració i ha lliurat els diplomes als alumnes del programa Primera Oportunitat

  • Redacció // Fotos: Ajuntament de Mataró
  • Dijous, 12 Setembre 2019 14:00

Centre de noves oportunitats

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha inaugurat aquest matí les noves instal·lacions del Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès a Mataró, ubicat al número 43 del carrer Méndez Núñez.

Es tracta d'un equipament en el qual els joves d’entre 16 i 24 anys no escolaritzats i que no treballen reben formació en competències bàsiques i transversals, i es preparen per tornar al sistema educatiu. Les actuacions i programes que desenvolupen s’inscriuen en les iniciatives de la Garantia Juvenil impulsades pel Servei públic d’Ocupació de Catalunya i finançades pel Fons Social Europeu.

El Centre de Noves Oportunitats del Maresme-Vallès acull actualment 402 joves actius entre els 11 punts d’actuació: Mataró, Sant Celoni, Granollers, Barberà del Vallès, Canet de Mar, Arenys de Mar, Masnou, Rubí, Gualba, Sabadell i Terrassa.

Primera Oportunitat

En aquest mateix centre té lloc el programa de Primera Oportunitat, que actualment compta amb 139 joves migrats sols, i que dona l’oportunitat als menors d’entrar en contacte amb el món educatiu i laboral, compartir noves experiències amb joves que viuen la mateixa situació i fer-se un lloc en una societat totalment nova.

Lliurament diplomes Centre de Noves Oportunitats

El programa consta d’una fase d’acollida on s’orienta als joves i se’ls dona classes de català, coneixement de l’entorn social, cultural i laboral i alfabetització digital, a més de realitzar una aproximació tècnico-professional. D'altra banda, els alumnes poden dur a terme el seu primer contacte amb empreses de la comarca per habituar-se a les dinàmiques de les relacions professionals a través de la simulació d’entrevistes de feina.

"Si hi ha una iniciativa que m'enorgulleix són els centres de Noves Oportunitats. El seu valor és el treball personal que ens fa ser conscients que tothom se’n pot sortir", Chakir El Homrani.

De fet, el conseller ha aprofitat la seva visita per fer el lliurament de diplomes als 19 estudiants que han completat el programa. L’alcalde de Mataró, David Bote; la responsable de Serveis d’Atenció i Suport als Joves de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del SOC, Marta Masagué, i la directora general de la UTE Fundació Intermedia – Fundació Main, Sònia Moragrega, han acompanyat el representant de la Generalitat durant l'acte.